11 вересня - Міжнародний день Пам’яті жертв фашизму

11.09 – Міжнародний день Пам’яті жертв фашизму

З 1962 року кожну другу неділю вересня світ вшановує пам’ять жертв фашизму

Цей день обрали саме у вересні, тому що на цей місяць припадає дві пов’язані з Другою світовою війною дати — день її початку і її повного завершення. Це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в результаті гігантського, нелюдського експерименту. Це мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше — мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб і від голоду.

Найстрашніша ідеологія — та, яка робить людину винною від народження тільки за кров, яка тече в її жилах. Ідеологія нацизму принесла руйнування як тим, хто її вигодував, так і тим, хто їй протистояв. 77 років тому величезну нацистську машину вдалося зупинити й зруйнувати. Солдати різних національностей билися пліч-о-пліч і перемогли.

Сьогодні український народ бореться проти ідеолога сучасного «рашизму». Збройне вторгнення Росії, а також подальша діяльність окупантів супроводжуються злочинами проти життя та здоров’я не тільки українців, а й всього вільного світу, проти свободи совісті та переконань людей, завдає непоправної шкоди регіональній та міжнародній безпеці.

Спільно зі світом у цю вересневу неділю ми в жалобі схиляємо голови у пам’ять про тих, хто став жертвою фашизму.

Кiлькiсть переглядiв: 20

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.