Всесвітній день запобігання булінгу

Всесвітній день запобігання булінгу

Всесвітній день запобігання булінгу(World Day Of Bullying Prevention) відзначається у перший понеділок жовтня. Це день, коли люди, навчальні заклади та громади об’єднуються, щоб підвищити обізнаність про згубний вплив булінгу та пропагувати доброту, прийняття та інклюзію.

ПОХОДЖЕННЯ ТА ЗНАЧЕННЯ

Всесвітній день запобігання булінгу був ініційований організацією STOMP Out Bullying з метою заохочення шкіл, громад та організацій до колективної роботи, щоб зупинити булінг, кібербулінг та покласти край ненависті та расизму шляхом підвищення обізнаності про поширеність та вплив усіх форм булінгу на дітей різного віку. Символом цього дня є синій колір, що символізує мир, важливість і впевненість.

ВІДЗНАЧЕННЯ ТА ЗАХОДИ

У цей день учасникам пропонується одягнути блакитні (blue) сорочки, щоб символізувати об’єднану позицію проти булінгу. Школи та організації по всьому світу беруть участь у заході, закликаючи учнів та викладачів одягнути блакитні сорочки, створюючи море блакитного кольору на підтримку цієї справи. Цей день – не лише про носіння блакитного кольору, але й про поширення доброти і поваги. Учасників заохочують бути добрими, шанобливими і дізнаватися про інші культури. Їх закликають ділитися публікаціями та ретвітити пости з хештегами #BeKind, #BlueUp та #STOMPOutBullying, поширюючи інформацію та підвищуючи обізнаність про запобігання булінгу.

Запобігання булінгу передбачає заохочення емпатії, інклюзивності та співчуття до інших. Блакитний колір – це колір обізнаності щодо запобігання булінгу. Цей день також присвячений пошуку попереджувальних ознак булінгу та розмовам з дітьми чи студентами про булінг, наданню їм інструментів для протидії булінгу та конструктивного вираження своїх емоцій.

Кiлькiсть переглядiв: 22

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.